Budord

Budord för alla

IFK Falun Alpins träningsgrupper Skidkul och C/B har som mål att fostra och utbilda barn och ungdomar till duktiga skidåkare. Vår träningsverksamhet är ålders- och färdighetsanpassad och omfattar teori, praktiska övningar, social- och mental utveckling och genomförs inomhus och utomhus. Våra aktiva ska få förutsättningar att satsa vidare mot en karriär som skidåkare. För att lyckas med vår målsättning har vi 10 budord. Dessa är ett stöd för alla som berörs av vår verksamhet.

1. Var en hjälpsam och god kamrat. Tala alltid positivt om andra personer i klubben/backen.
  2. Var alltid ett föredöme för IFK Falun Alpin. Det du gör kan kopieras av andra.
  3. Respektera de ordningsregler som gäller i backen och under träningar/tävlingar. Hjälp till att ta fram och plocka bort käppar och ploga igen banan efter träning.
  4. Lär känna så många som möjligt i klubben. Åk med olika klubbkompisar i liften.
  5. Bidra till, och ta ansvar för, att klubbens arrangemang blir uppskattade och framgångsrika.
  6. Dela med dig av tips och råd som kan vara bra för dina skidkompisar.
  7. Kämpa och träna hårt och visa samtidigt omtanke och ödmjukhet.
  8. Värna om miljön. Håll snyggt och rent i backen och klubbstugan och gör det med så lite inverkan på miljön som möjligt.
  9. Tänk på vad just du kan göra för IFK Falun Alpin!
  10. Håll dig uppdaterad om klubbens verksamhet på www.falunalpin.nu.

Varje gruppansvarig går vid tre olika tillfällen under säsongen igenom budorden med sin grupp och bevakar kontinuerligt att budorden efterlevs. Varje gruppansvarig ser till att brister i förhållande till budorden uppmärksammas och hanteras.

Uppdaterad: 10 OKT 2010 11:50 Skribent: Anki Svärdby-Bergman