Hoppa till sidans innehåll

Skidkul (11-14)

Välkommen till Skidkul säsongen 2018-2019!

 

Skidkul inbjudan 2018.pdf OBS, nytt Skidkulerbjudande som gäller tom 190201.

Säsongen 2018-2019 är Skidkul för barn födda 2011-2014

Facebookgruppen för Skidkul: Skidkul IFK Falun Alpin

 

 Tränare:

Mikael

Ejendal    Teamledare  070-3155998 This is a mailto link

Jesper

Hurtig    Tränare  076-0206245 This is a mailto link

Christian 

Green    Tränare  073-4000002 This is a mailto link

 

Schema

Schema till kiosken för Skidkul: Kioskpasslista 2019-01-31

Om tiden du fått inte passar, är det bara att kontakta någon annan på listan och byta tid med varandra!  Meddela byten till This is a mailto link

OBS! Endast personal och förälder får vistas i kiosken.

Det är viktigt att vi hjälps åt att bemanna kiosken så att våra gäster får en bra upplevelse!

/kioskgruppen,

This is a mailto link

 

Börja träna

Barmarksträningen startar utomhus måndag 1:a oktober 2018, 18.00–19.00 i Källviksbacken.

 

Skidkul på snö i Källviken körs sedan på måndagar i Källviksbacken.

Start på snö preliminärt runt v.1, exakt datum och tid meddelas senare.

 

Vad är Skidkul?

I IFK Falun Alpin finns träningsgrupper för alla åldrar. Skidkul, eller U8, är för barn födda 2011-2014. Vi testar olika skidövningar och åker i slalombanor av olika slag. Även hopp och lek i parken och race i ski-crossen. Helt enkelt skaffar vi oss skidvana genom lek. Grupperingar görs efter ålder och färdighet.

 

Förkunskap:

För att delta i Skidkul behöver barnet kunna åka knapplift själv (ej ta liften, det får de hjälp med), hoppa av liften samt kunna ta sig ner i Källviksbackens nedre del och stanna. Därifrån är de mogna för Skidkul och fortsätter utveckla sin skidåkning.

 

Utrustning

Passande träningskläder för vad vädret bjuder på under försäsong. Hjälm och ryggskydd ska bäras vid träning på snö. Se till att skidor sköts så barnet glider bra och får en rolig träning. De yngre grupperna födda -13 och -14 åker utan stavar. Se till att utrusning är av rätt storlek och sätt namn på hjälm som är synligt även fast glasögonen är uppe.

 

Föräldrar:

Till skillnad från andra klubbar som säljer bingolotter, salamis etc. så får varje familj med barn i Skidkul ett par tilldelade kioskpass under säsongen. Där hjälper ni ordinarie personal med servering och renhållning i kafeterian. Dem pass ni får har barnets föräldrar ansvar för att fylla. Då det kan handla om att servera heta saker som kaffe ska vuxen/ungdom infinna sig vid kioskpassen.

Under träning ska du som förälder vara närvarande, gärna med skidor på fötterna, alternativt nere i backen för att hjälpa tränarna hålla koll. Det blir en kul stund ihop med ditt barn i backen om ni är med!

 

Bli medlem

För att delta i Skidkul krävs medlemskap i IFK Falun Alpin och liftkort. Medlemsavgiften är 400kr för enskild medlem och 700 kr för familjemedlemskap. Nya medlemmar/aktiva barn får prova på träning vid 2 träningstillfällen innan medlemskap måste lösas.

Börja med att anmäla medlemskap på hemsidan: http://www5.idrottonline.se/IFKFalun-Skidor/Foreningen/Blimedlem/

Anmälan till Skidkul görs via mail när medlemskap är registrerat, se kontakt nedan. Skicka barnets namn och födelseår samt kontaktuppgifter till föräldrar.

 

Skidkulerbjudande, gäller tom 190201

Barn som deltar i skidkul ska lösa liftkort. Kostnad 400kr för säsongskort till ett barn, två föräldrar till barnet får sedan köpa sina liftkort för 500kr styck. För att ta del av erbjudandet ska barnet delta aktivt i träningarna och att man som förälder ställer upp och hjälper till med sysslor runt Skidkul och klubbverksamheten(tränarna återkommer med vad det innebär och vad du kan hjälpa till med, det är kul att hjälpa till och vi gör det tillsammans).

 

Info:

Info om händelser i klubben kommer ut via Facebook(se nedan), SMS(till nummer angett vid medlemsförfrågan) och Hemsida. Ett föräldramöte kommer ske innan snösäsongen börjar.

 

Då vi på senare år fått stort intresse för Skidkul söker vi även tränare/ledare som kan vara med och hjälpa till. Hör gärna av Er om intresse finns.

 

Läs mer om Skidkul på www.falunalpin.nu/skidkul

 

Välkomna till kul och lärorik skidåkning!

Kontakt: Mikael Ejendal MailThis is a mailto link Mobil: 070-315 59 98

Facebook: Skidkul IFK Falun Alpin

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan 

  

 

Postadress:
IFK Falun - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakt:
Tel: 0233831880
E-post: This is a mailto link

Se all info