Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning på Högskolan eller på webben

28 OKT 2010 09:20
Till dig som förälder, tränare eller aktiv - erbjudande om gratis föresläsning!
"Vägen till världsmästare genom tidig allsidig specialisering"

Föreläsare Michail Tonkonogi, professor i idrottsfysiologi vid Högskolan
Onsdag den 10 november kl 18.00.
Anmäl själv senast 9 november via...
  • Skapad: 28 OKT 2010 09:20

... www.dalasportsacademy.se  

 

Vad menas med tidig allsidig specialisering?

 

Inbjudan som PDF.

 

Är det försvarbart att beröva barnen möjligheten att lära sig korrekt rörelseteknik som den höga motoriska inlärningsförmågan erbjuder under barnaåldern?

 

Det finns vissa fysiologiska premisser som inte kan åsidosättas. Den motoriska inlärningsförmågan är högre hos barn än hos vuxna. Framgång i tekniskt krävande grenar är per defi nition beroende av tidig specialisering. Problemet är inte tidig specialisering i sig, utan underlåtenhet att bedriva ALLSIDIG träning med barn.

Som en tränare eller ledare inom barnidrotten bör man bedriva en seriös, genomtänkt och välplanerad träning som syftar till att barnen ska kunna nå högsta möjliga prestationer.

Allt annat vore ojuste mot barnen. Allsidig träning skapar förutsättningar för barn att så småningom hitta den idrottsgren som passar bäst och där de högsta resultaten kan nås.

Michail Tonkonogi, professor i idrottsfysiologi vid Högskolan

Dalarna och Dala Sports Academy kommer under denna öppna föreläsning berätta mer om vägen till världsmästare genom tidig allsidig träning.

Utrymme finns för frågor och diskussion. Samtliga idrottsintresserade är hjärtligt välkomna till en kostnadsfri, intressant och givande föreläsning antigen på plats i Falun eller framför datorn då föreläsningen går att ses på webben.

 

När: Onsdag den 10 november kl 18.00

Var: Föreläsningssal 6 på Högskolan Dalarna i Falun (antal platser är begränsade). Föreläsningen kan även följas via Internet, mer information efter anmälan.

Anmälan: Alla måste anmäla sig på www.dalasportsacademy.se senast den 9 november, även dem som ska se föreläsningen via Internet.

Skribent: Anki Svärdby-Bergman

 

VÅRA SPONSORER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IFK Falun Alpin - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakt:
Tel: 0233831880
E-post: This is a mailto link

Se all info