Tränarutbildning för ungdomar 15-18 år

11 JUN 2012 21:12
Om du är mellan 15 och 18 år och är intresserad av tränarutbildning kan du läsa mer här...
  • Skapad: 11 JUN 2012 21:12

Till åkare födda mellan 1997 och 1994/1993 (15-18 år)

Om du är aktiv i IFK Falun Alpin eller nyligen har varit det och är intresserad av att gå Svenska Skidförbundets utbildning Svensk Alpin Tränarutbildning 1 är det här något för dig!

Styrelsen har beviljat den här målgruppen att gå steg 1-kursen som förbundet erbjuder. I år genomförs en sådan utbildning riktad mot ungdomar 15-18 år. Intentionen från klubben är att erbjudandet ska återkomma årligen så att  alla nya 15-åringar erbjuds att delta - eller om det inte funkar för dig att gå i år, då finns chansen ett annat år.

Fördelar med att gå en tränarutbildning medan du fortfarande är aktiv är flera:

1. Du får en teoretisk förståelse för träning/tävling. Det blir en fördjupning på det arbete som bedrivs inom träningsgruppen.
  2. Du får öva på att vara ledare och planera träning. Det har du stor nytta av som aktiv och även senare i livet.
  3. Du kan extra-knäcka som skidlärare.

Vad är motprestationen?

1. Vi vill att du fullföljer hela utbildningen som går i två delar: 21-23 september på Bosön och preliminärt 3-6 januari i Tänndalen/Åre. (Om du skulle bli sjuk inför del 2, kan du troligen gå nästa år.)
  2. Vi vill att du kör något barmarksträningspass + snöträningspass för någon av de yngre grupperna.
  3. Och till sist hoppas vi att den dag du slutar med tävlingsverksamheten tycker det är kul att vara tränare och engagerar dig i klubben! MEN det är ju en bit framåt för de flesta av er. Det viktigaste just nu är att nyttja kunskaperna till att utvecklas själv!

Kursavgiften betalas av klubben och troligen uppehället. Men exakt kan vi inte säga förrän efter årsmötet och nya budgeten. Med samåkning ska det inte bli någon stor kostnad för dig.

Anmäl till Anki om du är intresserad!

Därefter får du instruktioner hur du gör med anmälan till Skidförbundet.

Den 14 juni öppnar de anmälningarna, så för att vara säker på en plats vill ska du höra av dig så snart som möjligt.

Anki Svärdby-Bergman anki.svardby-bergman [at] triona.se 070-288 4994

Arbetsutskottet för Utbildning/Utveckling