Hoppa till sidans innehåll

Skidkul (12-15)

Välkommen till Skidkul säsongen 2019-2020!

 

Skidkul inbjudan 2019.pdf 

Säsongen 2019-2020 är Skidkul för barn födda 2012-2015

Facebookgruppen för Skidkul: Skidkul IFK Falun Alpin

 

 Teamledare

Christian 

Green    Teamledare  073-4000002 This is a mailto link

 

Schema

Schema till kiosken för Skidkul: Kioskpasslista

 

Vi är glada över att du och ditt barn hittat hit! 

Nedan finner ni information om vad Skidkul är, och hur ni anmäler er!

Barmarksträningen startar utomhus måndag 7:e oktober 2019, 18.00–19.00 i Källviksbacken.

Skidkul på snö i körs också på måndagar i Källviksbacken.
Start på snö preliminärt runt v.1, exakt datum och tid meddelas senare.

Vad är Skidkul?
I IFK Falun Alpin finns träningsgrupper för alla åldrar. Skidkul, eller U8, är för barn födda 2012-2015. Vi testar olika skidövningar och åker i slalombanor av olika slag. Även hopp och lek i parken och race i ski-crossen. Helt enkelt skaffar vi oss skidvana genom lek och glädje. Grupperingar görs efter ålder och färdighet. Under försäsongen bygger vi balansbanor, leker stationsövningar, springer, hoppar och blir starka!

Förkunskaper
För att delta i Skidkul behöver barnet kunna åka knapplift själv (ej ta liften, det får de hjälp med), hoppa av liften samt kunna ta sig ner i Källviksbackens nedre del och stanna. Därifrån är de mogna för Skidkul och fortsätter utveckla sin skidåkning.

Utrustning
Passande träningskläder för vad vädret bjuder på under försäsong. Hjälm och ryggskydd ska bäras vid träning på snö. Se till att skidor sköts så barnet glider bra och får en rolig träning. De yngre grupperna födda -14 och -15 åker utan stavar. Se till att utrusning är av rätt storlek och sätt namn på hjälm som är synligt även om glasögonen är uppe.

Viktigt för föräldrar
Under träning ska du som förälder vara närvarande, gärna med skidor på fötterna, alternativt nere i backen för att hjälpa tränarna hålla koll. Det blir en kul stund ihop med ditt barn i backen om ni är med!

Till skillnad från andra klubbar som säljer bingolotter, salamis etc. så får varje familj med barn i Skidkul ett antal tilldelade kioskpass under säsongen. Där hjälper ni ordinarie personal med servering och renhållning i kafeterian. De tilldelade passen har barnets föräldrar ansvar att fylla. Då det kan handla om att servera heta saker som kaffe ska vuxen/ungdom infinna sig vid kioskpassen.

Medlemskap i IFK Falun Alpin och anmälan till Skidkul
För att delta i Skidkul krävs
1. Medlemskap i IFK Falun Alpin
2. Anmälan till Skidkul
3. Liftkort (vid träning på snö)

Medlemsavgiften är 400kr* för enskild medlem och 700 kr* för familjemedlemskap. Nya medlemmar/aktiva barn får prova på träning vid 2 träningstillfällen innan medlemskap måste lösas.
Helt nya medlemmar måste anmäla medlemskap på hemsidan: https://www.falunalpin.nu/Foreningen/Blimedlem

Anmälan/återanmälan till Skidkul görs via mail, se kontakt nedan, efter att medlemskap i IFK Falun Alpin är registrerat. I anmälan anges barnets namn och födelseår samt kontaktuppgifter till föräldrar.

Skidkulerbjudande, gäller tom 200201
Barn som deltar i skidkul ska lösa liftkort. Kostnad 400kr* för säsongskort till ett barn, två föräldrar till barnet får sedan köpa sina liftkort för 500kr* styck. För att ta del av erbjudandet ska barnet delta aktivt i träningarna och att man som förälder ställer upp och hjälper till med sysslor runt Skidkul och klubbverksamheten (tränarna återkommer med vad det innebär och vad du kan hjälpa till med - det är kul att hjälpa till och vi gör det tillsammans ) .

Informationskanaler
Info om händelser i klubben kommer ut via Facebook (se nedan), SMS (till nummer angett vid medlemsförfrågan) och Hemsida. Ett föräldramöte kommer ske innan snösäsongen börjar.

Vill du åka mer skidor?
Skidkul är mycket populärt i Falun! För att kunna välkomna alla intresserade barn söker vi tränare till våra grupper. Ni föräldrar är viktiga för verksamheten och vi ser gärna att ni engagerar er som tränare i Skidkul. Vi kan erbjuda utvecklande kurser för alpina tränare. Hör gärna av er om intresse finns.

*Priserna kan ändras vid årsmötet 15 september 2019.

Läs mer om Skidkul på www.falunalpin.nu

 

Välkomna till kul och lärorik skidåkning! 


Kontakt: Christian Green Mail: This is a mailto link Mobil: 073-400 00 02

Facebook: Skidkul IFK Falun Alpin

 

 

VÅRA SPONSORER

 

 

 

 

Postadress:
IFK Falun Alpin - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakt:
Tel: 0233831880
E-post: This is a mailto link

Se all info