Hoppa till sidans innehåll

Skidkul (13-16)

Välkommen till Skidkul säsongen 2020-2021!

 

Skidkul inbjudan 20/21 pdf

Säsongen 2020-2021 är Skidkul för barn födda 2013-2016

Facebookgruppen för Skidkul: Skidkul IFK Falun Alpin

 

 Teamledare

Christian 

Green    Teamledare  073-4000002 This is a mailto link

 

Schema

Schema till kiosken för Skidkul: Kioskpasslista

 

Vi är glada över att du och ditt barn hittat hit! Nedan finner ni information om vad Skidkul är, och hur ni anmäler er!

 

Barmarksträningen startar utomhus måndag 5:e oktober 2020, 18.00–19.00 i Källviksbacken.

 

Skidkul på snö körs också på måndagar i Källviksbacken.

Start på snö preliminärt runt v.1, exakt datum och tid meddelas senare (i fjol 17:30-18:45).

 

Vad är Skidkul?

I IFK Falun Alpin finns träningsgrupper för alla åldrar. Skidkul, eller U8, är för barn födda 2013-2016. Vi testar olika skidövningar och åker i slalombanor av olika slag. Även hopp och lek i parken och race i ski-crossen. Helt enkelt skaffar vi oss skidvana genom lek och glädje. Grupperingar görs efter ålder och färdighet. Under försäsongen bygger vi balansbanor, leker stationsövningar, springer, hoppar och blir starka!

 

Förkunskaper

För att delta i Skidkul behöver barnet kunna åka knapplift själv (ej ta liften, det får de hjälp med), hoppa av liften samt kunna ta sig ner i Källviksbackens nedre del och stanna. Därifrån är de mogna för Skidkul och fortsätta utveckla sin skidåkning.

 

Utrustning

Passande träningskläder för vad vädret bjuder på under försäsong. Vid träning på snö ska hjälm och ryggskydd bäras. Se till att skidor sköts så barnet glider bra och får en rolig träning. De yngre grupperna födda -15 och -16 åker utan stavar. Se till att utrusning är av rätt storlek och sätt namn på hjälm som är synligt även om glasögonen är uppe.

 

Viktigt för föräldrar

Under träning ska du som förälder vara närvarande, gärna med skidor på fötterna, alternativt nere i backen för att hjälpa tränarna hålla koll. Det blir en kul stund ihop med ditt barn i backen om ni är med!

 

Skidkul är mycket populärt i Falun! För att kunna välkomna alla intresserade barn söker vi tränare till våra grupper. Ni föräldrar är viktiga för verksamheten och vi ser gärna att ni engagerar er som tränare i Skidkul. Barn med föräldrar som engagerar sig som tränare har alltid förtur vid eventuell kö till platserna. Vi kan därutöver erbjuda utvecklande kurser för alpina tränare. Hör gärna av er om intresse finns.

 

Till skillnad från andra klubbar som säljer lotter etc. så får varje familj med barn i Skidkul ett antal tilldelade kioskpass under säsongen. Där hjälper ni ordinarie personal med servering och renhållning i kafeterian. De tilldelade passen bemannas av barnets föräldrar, kan man ej på tilldelat datum åligger det dig som förälder att byta pass med annan förälder. Inga barn får vara med vid dessa kioskpass.

 

Varje år arrangeras en cup, Södra Dalacupen (SDC), av flertalet klubbar i regionen. Vid vår deltävling kommer ni föräldrar vara delaktiga som funktionärer. Vidare info om detta kommer närmare snösäsongen.

 

Medlemskap i IFK Falun Alpin och anmälan till Skidkul

För att delta i Skidkul krävs:

  1. Medlemskap i IFK Falun Alpin
  2. Anmälan till Skidkul
  3. Liftkort (vid träning på snö)

 

Medlemsavgiften är 400 kr för enskild medlem och 700 kr för familjemedlemskap. Nya medlemmar/aktiva barn får prova på träning vid 2 träningstillfällen innan medlemskap måste lösas.

Helt nya medlemmar måste anmäla medlemskap på hemsidan: https://www.falunalpin.nu/Foreningen/Blimedlem

 

Anmälan/återanmälan till Skidkul görs via mail, se kontakt nedan, efter att medlemskap i IFK Falun Alpin är registrerat. I anmälan anges:

 

  1. Barnets för- och efternamn
  2. Barnets födelseår
  3. Kontaktpersons för- och efternamn, mobiltelefonnummer samt mailadress
  4. Önskad start på säsongen (försäsongen eller snösäsongen)

 

Skidkulerbjudande

Barn som deltar i skidkul ska lösa liftkort. Kostnad 700 kr/st för säsongskort till ett barn (ordinarie pris 700-900 kr/st), två föräldrar till barnet får sedan köpa sina liftkort för 900 kr/st (ordinarie pris 1800-2200 kr/st). För att ta del av erbjudandet ska barnet delta aktivt i träningarna och att man som förälder ställer upp och hjälper till med sysslor runt Skidkul och klubbverksamheten (arbetspass i kiosken samt funktionär vid SDC - det är kul att hjälpa till och vi gör det tillsammans J).

 

Informationskanaler

Info om händelser i klubben kommer ut via Facebook, SMS och Hemsida.

 

Välkomna till kul och lärorik skidåkning!

Kontakt: Christian Green Mail: This is a mailto link Mobil: 073-400 00 02

Facebook: https://www.facebook.com/groups/3081508881901776 Hemsida: www.falunalpin.nu

 

VÅRA SPONSORER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IFK Falun Alpin - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakt:
Tel: 0233831880
E-post: This is a mailto link

Se all info